Line Dance

Countrydancers er stoppet og tilbyder ikke længere undervisning i linedance.

 

Hvad er line dance?

Linedance er et rigtig godt alternativ, hvis du kan lide at danse og ikke har en fast partner at danse med, - fordi man danser solo. Danserne danser den samme dans i lige rækker ved siden af, og bag hinanden uden fysisk kontakt. Alle starter med at danse samtidigt og dansen udføres således synkront og stadig på rækker.

Fra Wikipedia: 

Line dance (eller linedance) er en danseform der oprindeligt var udbredt under Country & Western stilen. I dag, danses der ofte til al slags musik, både pop, rock og country. 

Hvis vi et øjeblik ser helt bort fra tags og restarts, så er linedance en repetering af de samme trin fra start til slut af en melodi. Typisk bestående af 32, 48 eller 64 taktslag af musikken, hvorefter man starter forfra på de samme trin. Denne gentagen af helt ens sekvenser gennem en dans er unik for linedance, og er dét der adskiller den fra f.eks. moderne dans man ser i musikvideoer og også andre typer dans der til forveksling kunne ligne linedance. Og selvom der er restart og tags, så er det stadig de gentagne trin der kendetegner dansen.

Læs mere her    LINK

 

For mange var det takket være Billy Ray Cyrus, country musikken der kendetegnede linedance. Alt ved linedancen var country, musikken, tøjet det hele. Var man til det ene, var man også til det andet. På et tidspunkt, i midten af 1990'erne, var bølgen efter Billy Ray Cyrus så småt fadet ud igen og udviklingen af linedance-musikken tog forskellige retninger i Europa, USA og Australien. Det blev den musik man lyttede til, som man koreograferede dansene til. I USA er det countrymusik der spilles, det er den musikform der er mest populær og derfor danses linedance stort set kun til country derovre. Her var det jo også taget til sig som en country&western dans. I England, som har været hovedsædet for linedance i Europa, er 95 % af den musik der spilles pop, eller i al fald non-country, og derfor er det at danse linedance til country ikke så populært dér, og kun få holder fast i countryen. I Australien har de fundet en mellemløsning hvor det er cirka halvt af hver der danses til. Typisk er det dog gældende for alle stederne at de danse der laves til country, er de danse der bliver ved at være populære og som holder ved.

 

Myten om at linedance skulle være opstået blandt cowboys i det vilde vesten er og bliver kun en myte. Selvfølgelig dansede cowboys, men det var ikke linedance.